10 gouden tips voor een topoverleg

10 gouden tips voor een topoverleg

Het Nieuwe Werkoverleg legt verbinding binnen Het Nieuwe Werken. Dat klinkt lastig en ingewikkeld, want het gaat gepaard met gedragsverandering. Gelukkig hebben we ook een paar praktische tips die je meteen kan toepassen. Zoals de 10 hieronder;

1. Werk zonder vooropgestelde agenda en maak deze eens aan het begin van het werkoverleg

2. Maak overleggen facultatief. Daardoor heb je als voorzitter ook de taak om het werkoverleg aantrekkelijk te maken.

3. Overleg op een andere plek. Dat kan zowel fysiek (café, vergaderruimte van een ander bedrijf) als virtueel (Skype, Haucer, Google+).

4. Weg met de tafel! Zet de stoelen in een cirkel, of overleg staand.

5. Probeer eens een dagelijks korte (tien minuten, zonder koffie!) ‘stand-up’ waarin iedereen drie vragen beantwoordt. Bijvoorbeeld: wat heb je gisteren gedaan, wat ga je vandaag doen, waar verwacht je hulp van anderen bij nodig te hebben?

6. Geef de deelnemers een rol. Denk aan de positivo, de criticaster, de wilde ideeën-spuier, et cetera. Of kijk nog eens naar de profielen uit ManagementDrives, Insights, MBTI (gebruik je die ook nog eens).

7. Maak je overleg visueel; gebruik borden, muren, ramen, vloer.

8. Start met een (rond)vraag. Als deelnemers in de eerste tien minuten iets zeggen, zullen ze actiever deelnemen in de rest van het overleg.

9. Varieer in werkvorm. Een goede vorm ondersteunt en versterkt de inhoud. Wil je ergens over discussiëren, doe het dan eerst eens in drietallen en ga dan pas plenair.

10. Zorg voor iets te drinken en te eten. Als je langer vergadert, helpen koffie, thee, water, frisdrank, snoep, fruit, koekjes en broodjes de aandacht erbij te houden.


« terug naar nieuwsoverzicht