Chriet Titulaer bracht werknemers de flexplek

Chriet Titulaer bracht werknemers de flexplek

Chriet Titulaer bracht werknemers de flexplek

 

Televisiepresentator en futuroloog Chriet Titulaer (1943) is dit weekeinde overleden. Dat lieten familieleden zondagavond weten aan dagblad De Limburger.

Titulaer werd vooral bekend als presentator van het wetenschappelijke programma TROS Wondere Wereld. De wis- en natuurkundige presenteerde in dit programma op markante wijze nieuwe gadgets en deed voorspellingen over de opkomst van nieuwe technologie. 

Ook was hij medeoprichter van het Huis van de Toekomst en het Kantoor van de Toekomst.Dit kantoor uit 1995 — met flexplekken — vormde de basis voor het kantoor van verzekeraar Interpolis in Tilburg. 

De sterrenkundige presenteerde in 1969 de eerste maanlanding en ontwikkelde zich vervolgens alstechnologieverslaggever. Hijvoorspelde de opkomst van snelinternet via glasvezel, presenteerde nieuwe communicatiemiddelen,maar maakte ook de misser door te voorzien dat iedereen in het jaar2000 met een chip in zijn schedel zou rondlopen.

Zijn Limburgse afkomst droeg bij aan het sterke imago dat Titulaer ontwikkelde. Zijn baard, zachte g en hoog stemgeluid maakte Titulaer een veel geïmiteerde engewaardeerde persoonlijkheid. Zijn radio-uitzending over de maanlanding geldt als een van de best beluisterde uitzendingen. Met zijn wetenschapsprogramma's trok hij een breed publiek naar de wereld van wetenschap en techniek. Een asteroïde werd naar hem genoemd (12133 Titulaer) en zelfs een trein van vervoerder Veolia. 

Titulaer, die ooit voor $1 een nooit gebruikte Apollo-capsule kocht, verdween in de jaren negentig van de buis wegens gezondheidsredenen. Hij werd 73 jaar. 

 

Jeroen Koot - Financieel Dagblad 24 april 2017


« terug naar nieuwsoverzicht