Dag van het Nieuwe Werkoverleg

Dag van het Nieuwe Werkoverleg

Overleg bij HNW nog te vaak in oude stijl

Veel organisaties hebben de stap genomen naar nieuwe vormen van werken gemaakt, zoals Het Nieuwe Werken. Daarvoor moest alles op de schop in de organisatie. Een onderdeel wat daarbij echter vaak wordt vergeten is het werkoverleg. Dat blijft in oude stijl bestaan.

Daarom organiseren Troje en Ruben van der Laan op 25 juni de Dag van het Nieuwe Werkoverleg. Waarom? Omdat we werken in de 21ste eeuw, maar nog overleggen alsof we aan het begin van de 20ste eeuw zitten.

Verbinding

Vroeger ging de verbinding gevoelsmatig makkelijker: je zat elke dag bij elkaar. Maar nu zijn die momenten spaarzamer. Het werkoverleg blijkt één van de weinige momenten te zijn waarop de verbinding moet gebeuren en vaak zie je elkaar ook nog niet eens altijd in levende lijve.

Werkoverleg

Daarom is het tijd voor Het Nieuwe Werkoverleg. Om te werken aan de verbinding binnen het team en binnen de organisatie. Het Nieuwe Werkoverleg is volgens de organisatoren van de dag de sleutel tot snellere en betere resultaten van het team, meer plezier en energie binnen het team en daarmee ook de organisatie en meer ideeën, meer zelfsturing en zelforganiserend werken.

Dag van Het Nieuwe Werkoverleg

De Dag van Het Nieuwe Werkoverleg is een dag waarop iedereen die iets met zijn/haar overleggen wil inspiratie, werkvormen, tips, trucs, wetenschappen en ervaringen van anderen meeneemt. Er zijn presentaties, workshops, een werkvormenbeurs, ervaringsverhalen, een masterclass en De Nieuwe Vergaderkamer , een uitwisselingsplatform, doet officieel haar aftrap.

Praktisch, van en met elkaar leren en verbinden. Dat staat centraal. Sprekers zijn onder meer onderzoeker vergaderen Lise van Oortmerssen van de Universiteit van Amsterdam, Nathasja Gootjes, HR-directeur van Concorde BV over de Vergaderbrigade en natuurlijk Ruben van der Laan en Henk van der Steen, de oprichters van Het Nieuwe Werkoverleg.

Het nieuwe werkoverleg geeft als een van de 10 gouden tips "3. Overleg op een andere plek". Vind een vergaderruimte en/of meetingspace op www.flexplek.nl/aanbod

Voor meer informatie ga naar de website van Het Nieuwe Werkoverleg


« terug naar nieuwsoverzicht