Flex kantoorplekken niet aan te slepen

Flex kantoorplekken niet aan te slepen

Flexibele kantoorplekken met een huur die per maand is op te zeggen, zijn niet aan te slepen. „Mede door de aantrekkende economie overstijgt de vraag het aanbod. Wij roepen zelfs op om leegstaande kantoorruimtes te melden”, zegt directeur Huub Boissevain van Annexum, specialist in vastgoedbeleggen.

Vooral in Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Enschede, Gouda, Almere, Assen, Haarlem en Amsterdam is er een gebrek aan eenvoudige flexibele kantoorruimtes.

„De vastgoedwereld zit nog steeds vast aan vijfjarige huurcontracten met opties op nog eens vijf jaar. Als huurders in de problemen komen, moeten ze het zelf maar uitzoeken. Ik vind dat niet de huurders, maar wij als gebouweneigenaren verantwoordelijk zijn voor de huisvesting. Welk bedrijf weet in deze tijd nog hoeveel werknemers hij over vijf jaar in dienst heeft”, zegt Boissevain.

Geen windeieren

Zijn flexibele visie legt hem geen windeieren. Twee jaar geleden begon hij met het aanbieden van goedkope kantoorruimten onder de naam FlexOffiZ. Sindsdien groeit het bedrijf als kool. In 2012 begon het met 6 vestigingen, nu zijn het er 22 en aan het eind van het jaar 37. De verwachting is dat het er volgend jaar 50 vestigingen zijn.

„Wij onderscheiden ons door een gewoon goed Nederlands kantoor zonder poespas aan te bieden: Netjes, met snel internet, goed meubilair tegen zeer voordelige all-in huurprijs. De prijzen variëren van 200 tot 400 euro per maand op toplocaties”, zegt Boissevain.

Hij zit te springen om goede kantoorruimtes. Veel panden staan leeg, maar de vastgoedwereld is erg conservatief. „Vooral buitenlandse beleggers willen niet aan flexibele kantoorplekken. Die willen een vaste huurprijs voor vijf jaar. Bij ons worden de kantoorruimtes als goedkoop ervaren, maar de prijs per vierkante meter ligt 20% hoger dan wanneer je een groot kantoor vijf jaar zou verhuren.”

FlexoffiZ begon met het aanbieden van compleet ingerichte werkplekken voor starters en zzp’ers. Maar inmiddels huisvest het bedrijf ook grotere organisaties, die afhankelijk van de duur van een project mensen willen huisvesten.

bron: Telegraaf


« terug naar nieuwsoverzicht