Flexwerken is veel gezinsvriendelijker

Flexwerken is veel gezinsvriendelijker

Flexwerken is veel gezinsvriendelijker

Werkende vaders willen ook steeds meer tijd met hun kinderen doorbrengen. Dan lopen ze ook tegen de vraag aan hoe je je carrière in balans met ouderschap brengt. Flexwerken is het antwoord volgens bijna zes op de tien werkenden.

Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van een van 's werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken.

Flexibel werken

Zo’n 58 procent van de zestienduizend ondervraagden noemt flexibel werken gezinsvriendelijker. Door medewerkers flexibiliteit te bieden bij de keuze wanneer en waar ze werken, kunnen werkgevers helpen om reistijden te beperken en kunnen werknemers op tijden werken die aansluiten op hun gezinsleven, waardoor zij bijvoorbeeld minder dure kinderopvang nodig hebben.

Noodzakelijke arbeidsvoorwaarde

Flexibele manieren van werken ontwikkelen zich van een leuke optie tot een noodzakelijke arbeidsvoorwaarde, stelt Eduard Schaepman, algemeen directeur van een grote aanbieder van flexplekken. “Ze stimuleren de productiviteit en moraal en geven werkgevers toegang tot een grotere groep getalenteerde werknemers."

Vaderdag

Bedrijven die hun medewerkers niet meer flexibiliteit bieden, lopen het risico productiviteit, omzet en talent te verliezen, aldus Schaepman. Maar ook de maatschappij. “Kinderen, vaders, moeders, de samenleving – wij profiteren allemaal van vaders die kunnen deelnemen aan het gezinsleven. Laten we er dus voor zorgen dat dit mogelijk is. Vaderschap is het hele jaar door belangrijk, niet alleen op Vaderdag."

Meer inspiratie

Het grote voordeel van werken op een ‘derde werkplek’ dichtbij huis ten opzichte van een eigen kantoor of thuiswerken is dat het veel meer inspiratie oplevert, zo blijkt uit het onderzoek.

Dat vindt ook Ron ‘t Hart, mede-eigenaar van een Nederlands assurantiekantoor: “De vele ondernemers en enthousiaste mensen die je dagelijks tegenkomt op flexpleklocaties zorgen voor reuring en geven ons nieuwe energie."

Vind een Flexplek in de buurt op Flexplek.nl

bron: http://www.werken20.nl


« terug naar nieuwsoverzicht