Flexwerkplek voor vrouwen wil uitbreiden

Flexwerkplek voor vrouwen wil uitbreiden

De flexwerkplek Good Place 2 Work wil uitbreiden. Daarvoor wil de Rotterdamse onderneming, die zich richt op vrouwen, 90.000 euro ophalen via crowdfunding en een aantal vastgoedinvesteerders.

"Ik wil een tweede vestiging openen omdat we hebben gemerkt dat samenwerken mensen verder helpt", licht oprichtster Noëlla de Jager toe. "Het gaat bij ons niet zozeer om de stoelen, maar om het bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap."

"Het ideaal is natuurlijk een goed gemengde werkomgeving, maar daar is de maatschappij nog niet aan toe. Bovendien onderscheid ik me met de focus op vrouwen natuurlijk van vergelijkbare initiatieven", aldus De Jager.

Flexwerkplekken schieten als paddenstoelen uit de grond. Regionale voorbeelden zijn Het Warenhuis in Amsterdam, Zaamen in Haarlem, De Ruimte in Utrecht en Goede Gasten in Arnhem. Landelijke concepten zijn onder meer Seats2meet, Regus en Spaces.

De eerste vestiging van Good Place 2 Work bevindt zich in Rotterdam Noord. De flexwerkruimte trekt vooral hoogopgeleide zelfstandigen, die er niet alleen komen om te werken, maar ook om te vergaderen en trainingen te geven of te krijgen.

Kleinere plaatsen

De tweede vestiging komt in dezelfde regio. "Ik denk nu aan Delft, Schiedam, Zoetermeer of Capelle aan de IJssel. Den Haag is ook een optie, hoewel we vooral mikken op de kleinere plaatsen waar nog niet zoveel aanbod is", vertelt De Jager.

Good Place 2 Work is in 2010 gestart met eigen kapitaal. In 2013 leed het bedrijf nog verlies, maar De Jager denkt in 2014 winst te gaan boeken. Dat moet onder meer gaan gebeuren door de start van een eigen trainingsacademie.

Naar verwachting groeit het aantal zzp'ers uit naar ongeveer een miljoen aan het einde van 2030. Ruim een derde hiervan is vrouw. Vrouwelijke zzp'ers werken vaker parttime en zijn gemiddeld hoger opgeleid dan hun mannelijke collega’s.

Uit onderzoek van de Rotterdamse Erasmus Universiteit is gebleken dat zzp'ers ervan profiteren als ze een kantoorruimte met elkaar delen. Zo levert een gedeelde werkplaats regelmatig nieuwe opdrachten op.

bron: NUzakelijk


« terug naar nieuwsoverzicht