Helft werkenden wil flexplek

Helft werkenden wil flexplek

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers geeft de voorkeur aan een flexibele werkplek. Daarnaast wil twee derde graag zijn eigen werktijden kunnen bepalen.

Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek door het Kenniscentrum Werk & Vervoer, een samenwerkingsverband van vakcentrales FNV, CNV en MHP.

Flexplekken zijn vooral geliefd bij werknemers tussen de 30 en de 50 jaar die in de private sector werken. Ook werken zij graag thuis. Oudere werknemers in de publieke sector hechten het meest aan een vaste werkplek. Gemiddeld geeft 43 procent van de werkenden daar de voorkeur aan.

Vaste werkplek

Opvallend genoeg prefereren ook werknemers van onder de 30 relatief vaak een vaste werkplek op kantoor. "Jongeren willen gezien worden op hun werk en vinden het fijn als ze hulp kunnen vragen bij een collega", verklaart projectleider Karlien Haak de uitkomst.

Flexibele werktijden zijn nog een stuk populairder bij werknemers. 65 procent van hen bepaalt graag zelf wanneer wordt gewerkt. Uit het onderzoek blijkt dat mensen die een flexibele werkplek willen vrijwel altijd ook de voorkeur geven aan variabele arbeidstijden. "Maar andersom geldt dat verband niet", aldus Haak.

bron: Novum


« terug naar nieuwsoverzicht