Het einde van nine-to-five is in zicht

Het einde van nine-to-five is in zicht

Van negen tot vijf op kantoor? Niet voor bijna tweederde van de werknemers. Nee, een groot deel van hen zou liever flexibelere uren hebben. Zoals heel vroeg in de ochtend beginnen.

Dat concludeert na onderzoek onder vijftienhonderd Britse werknemers en bedrijfsleiders.

Tijd- en plaatsonafhankelijk

Het einde van het welbekende 9-to-5 lijkt dan ook in zicht! Steeds meer werknemers schakelen over op uiteenlopende werkuren en kiezen voor meerdere locaties om hun dagtaak te vervullen, aldus LogMeIn.

Flexibele arbeidsvoorwaarden

Het onderzoek toonde aan dat meer dan de helft van de werknemers flexibele arbeidsvoorwaarden zou willen gebruiken om een beter evenwicht tussen werk en gezin te realiseren.

Vroeg beginnen

48 procent van de ondervraagden heeft een voorkeur om voor negen uur in de ochtend met de werkdag te kunnen beginnen. Vroeg beginnen zou voor werknemers onder meer de mogelijkheid creëren om hun werkdag beter op hun persoonlijke leven af te stemmen.??.

Op afstand werken

Volgens de werkgevers wordt een flexibel systeem vooral aangevraagd om op afstand te kunnen werken (41 procent). Daarnaast zou 29 procent willen proberen om met flexibiliteit de werktijd te compresseren, waardoor de werkweek op een kleiner aantal dagen zou kunnen worden geconcentreerd. Tenslotte zou 25 procent met het systeem ook meer vrije tijd willen creëren.

bron: LogMeIn

 


« terug naar nieuwsoverzicht