Hippe flexplek trekt veel zzp’ers aan

Hippe flexplek trekt veel zzp’ers aan

Hippe flexplek trekt veel zzp’ers aan

Vroeger waren zzp’ers voornamelijk aangewezen op koffietenten waar zij dagelijks hun werk deden. Vandaag de dag komen er steeds meer aanbieders van flexplekken bij. Flexkantoor WeWork is een van ’s werelds grootste start-ups op dit gebied. Startende ondernemers en zzp’ers kunnen daar voor tussen de 170 en 350 euro per maand lid worden van WeWork. Dat meldt de Volkskrant.

De belangrijkste reden voor zzp’ers om in te trekken bij een hippe flexplek voor zzp’ers is omdat deze sfeer, een toplocatie en een interessante mix van mensen met zich meebrengt.

WeWork functioneert als een ‘huisbaas’. Alle locaties hebben servicemedewerkers die ervoor zorgen  dat de werkplek netjes wordt gehouden en dat bijvoorbeeld de koffievoorraad wordt aangevuld.

De flexplek kan ook leiden tot een gemeenschapsgevoel. Bij WeWork heeft dat al geleid tot verschillende kruisbestuivingen tussen bedrijven. Zo  deelt makelaar Robert Zeegers van Cityhop Real Estate zijn kantoor met een fotograaf, een filmmaker en een ontwerper. “De ontwerper heeft bijvoorbeeld mijn nieuwe huisstijl en visitekaartjes gemaakt. En ik heb weer een huis geregeld voor de fotograaf,” aldus Zeegers in de Volkskrant.

Door: Jonathan Witteman


« terug naar nieuwsoverzicht