Jonge werknemer hecht het meest aan flexibiliteit

Jonge werknemer hecht het meest aan flexibiliteit

Jonge professionals zijn toch minder loyaal en weg zodra ze ergens een kans zien? Nee, zeggen onderzoekers van PwC. Integendeel zelfs. Wel hechten ze meer waarde aan flexibel werken.

De millennials, geboren tussen 1980 en 1995, zijn zelfs technischer en internationaler georiënteerd dan hun oudere collega’s.

Gecommitteerd

Ook neigen ze om eerder hun kennis te delen dan hun meer ervaren collega’s, waarvan gedacht wordt dat ze meer gecommitteerd zijn dan deze generatie Y.

Dat blijkt uit een studie naar het gedrag en de houding van deze generatie onder PwC-medewerkers.

Flexibel werken

Wel hechten de jonge professionals steeds meer belang aan flexibiliteit, work-life balance en aan mogelijkheden om over de grens te werken.

Thuiswerken

Ruim twee derde van hen wil af en toe kunnen thuiswerken en hecht veel waarde aan flexibele werktijden. Dit percentage ligt ongeveer gelijk aan non-millennials.

Buitenland

Meer dan een derde (37 procent) van de millennials wil graag voor een opdracht naar het buitenland. Onder non-millennials is dit percentage 28 procent.

Minder werkuren

Voor jonge professionals is werken niet automatisch dé manier om een succesvol leven te hebben. Van de mannelijke en vrouwelijke millennials is respectievelijk 15 en 21 procent bereid om genoegen te nemen met minder salaris en een trager promotietraject in ruil voor minder werkuren.

Werk-privé balans

71 procent zegt dat het werk sterk intervenieert in zijn of haar persoonlijke leven. Oudere werknemers ervaren dit veel minder.

bron: werken20


« terug naar nieuwsoverzicht