Kantoor Bespaartips

Kantoor Bespaartips

Wij hebben een aantal bespaartips verzameld om op uw kantoor of flexplek-locatie te bezuinigen;

  1. Denk goed na over de grootte van je kantoor. Heb je overbodige ruimte wat onnodig geld kost? Kun je de ruimte anders en efficiënter indelen, waardoor je wellicht minder nodig hebt? Onderzoek of je kantoor te groot is voor je bedrijf. Besparen op huurkosten is een van de beste kantoor bespaartips, afhankelijk van de grootte van je kantoor kun je duizenden euro’s per jaar besparen. Voor degenen die nog geen flexplekken gebruiken is het gebruik maken van flexkantoren een goede keus!
  2. Wordt groen! Er zijn veel kleine veranderingen die je kunt doorvoeren om beter met het milieu om te gaan. Vaak resulteert dit in kostenbesparing. Schakel over naar LED verlichting in plaats van TL-verlichting, gebruik toiletten die minder water verbruiken en schakel de computers uit op de tijden dat het kantoor gesloten is. Kleine dingen maken groot verschil in een langere periode voor het milieu en jouw portemonnee. Wees je bewust dat sommige veranderingen nu geld kosten, maar een grote besparing op termijn kunnen opleveren.
  3. Koop in grote aantallen. Zaken als papier, kantoorartikelen, onderhoudsartikelen en zelfs computersystemen zijn goedkoper als je ze in grotere aantallen koopt. Houd wel een goede inventaris bij en gebruik alles wat je koopt, anders is het kostbaar en overbodig. In grote aantallen kopen is een van de slechtste kantoor besparingstips als je spullen koopt die je niet nodig hebt.
  4. Hergebruik wat kan. Het lijkt misschien raar, maar waarom gebruik je de achterkant van oud papier niet als kladpapier? Of oude dozen als archiefdozen? Wees creatief en bedenk wat je kunt hergebruiken. Hierdoor bespaar je kosten door onnodig nieuwe dingen te kopen.
  5. Overweeg een schoonmaakservice in te huren. Vaak vragen deze bedrijven een acceptabel tarief en het brengt grote voordelen met zich mee. Het kantoor ziet er niet alleen schoon en opgeruimd uit, maar je voorkomt dat je werknemers overuren moet betalen zodat ze hun bureau opruimen en schoonmaken. Bij een flexplek-kantoor zit deze service vaak inbegrepen. 


Het volgen van deze kantoor bespaartips zal je helpen je kantoor of flexplek-locatie efficiënter in te richten en geld te besparen. Schakel de hulp van je werknemers of gebruikers in, herzie je efficiëntie regelmatig en zie hoe je kantoorkosten dalen.


« terug naar nieuwsoverzicht