Kantoor blijft toch de ideale werkplek

Kantoor blijft toch de ideale werkplek

Ondanks alle campagnes om meer flexibel te werken noemt ruim twee derde van de werknemers het (flexplek)kantoor als dé ideale werkplek. Zeker 44 procent zegt nooit op een andere locatie te werken. 

Slechts een vijfde van de werknemers zegt hoofdzakelijk vanuit andere locaties te werken dan vanuit het bedrijf zelf, terwijl er met flexibele werkplekken veel geld kan worden bespaard. Dat blijkt uit een onderzoek van Kien in opdracht van Regus.

Thuiswerken

Als mensen toch ergens anders werken dan op het bedrijfskantoor, is dat vooral thuis (55 procent). Opvallend is wel weer dat de helft van de ondervraagden zegt dat thuiswerken niet productief is omdat ze te veel worden verleid andere zaken te doen.

Werk-privé balans

Naast de verleiding om thuis iets anders te gaan doen dan werken, vindt 39 procent de aanwezigheid van kinderen of andere gezinsleden een probleem om productief te zijn. Daarnaast is een kwart van mening dat technische problemen remmend werken op de productiviteit.

Andere zaken die worden genoemd zijn concentratieproblemen, onverwacht bezoek, geen toegang tot bedrijfsdocumentatie, het ontbreken van een goede werkplek en slechte voorzieningen en apparatuur.

Werkplek

Het kantoor wordt daarom door 67 procent van de ondervraagden gezien als meest ideale werkplek. Omdat je daar het meest productief kunt zijn. Het maakt niet uit of dat nu het hoofdkantoor is of een flexibele werkplek elders. Met de herfst- en wintermaanden voor de deur willen de meeste forenzen toch zo snel mogelijk op een kantoor zijn.

Vooral jongeren, de generatie Y, werken veel makkelijker op een flexibele werkplek buiten het hoofdkantoor dan de generatie X (57 procent versus 48 procent).

Collega’s

Een belangrijke reden om liever op kantoor te werken is het hebben van collega’s. Of dat nu bij het bedrijf is of op een flexibele kantoorlocatie. Dat is gezelliger en fijn om te kunnen socializen (54 procent). Bovendien kun je collega’s ook om hulp en advies vragen, vindt 48 procent.

Inspiratie

Daarnaast is het werken met collega’s inspirerend, kun je een beroep doen op hun creativiteit, krijg je steun en kun je bij hen je verhaal kwijt en kunnen collega’s zaken beter uitleggen. Thuis is dat allemaal moeilijker te realiseren.

Vind een flexibele kantoorlocatie op www.flexplek.nl/aanbod

bron: Werken20


« terug naar nieuwsoverzicht