Kenniswerker ontevreden over werkomgeving

Kenniswerker ontevreden over werkomgeving

Het overgrote merendeel van de werknemers is ontevreden over zijn werk. 68 procent van de mensen die zegt niet tevreden te zijn met zijn werkomgeving, geeft als belangrijke reden hiervoor dat ze niet mobiel en uitsluitend binnen de muren van het kantoor kunnen werken.

Dat blijkt uit onderzoek van werkomgevingsspecialist Steelcase onder zevenduizend kenniswerkers wereldwijd.

Werkomgeving

Daaruit komt duidelijk naar voren dat 80 procent van de kenniswerkers zich niet thuis voelt bij zijn werkgever. Van de kenniswerkers wereldwijd is 41 procent niet of niet erg tevreden met zijn werkomgeving. Het moeten werken in een open kantooromgeving wordt door 35 procent van de mensen die ontevreden zijn, genoemd.

Weinig zeggenschap

De gevoelens van ontevredenheid met betrekking tot de werkomgeving hebben te maken met het feit dat kenniswerkers weinig zeggenschap hebben als het gaat om waar en hoe ze willen werken. Veel kenniswerkers mogen niet zelf kiezen of ze op kantoor of in een andere omgeving willen werken. En als ze op kantoor werken, hebben ze vaak niet de mogelijkheid een werkplek te kiezen die aansluit bij hun gemoedstoestand en de taken die ze moeten uitvoeren.

Vind een flexplek die bij je past op www.flexplek.nl/aanbod

bron: PW De Gids


« terug naar nieuwsoverzicht