Maak je flexpleklocatie een succes

Maak je flexpleklocatie een succes

Tip 1: niet te duur

Dit lijkt een inkoppertje: maak het niet te duur. Het is beter om veel flexwerkers te hebben voor lagere prijzen, dan slechts een enkeling met hogere prijzen. Een goed gevulde flexwerklocatie is goud waard. Niet eens zozeer voor jou als eigenaar, maar meer voor iedere flexwerker die bij je komt werken. Werken is voor een groot deel beleving, en om optimaal te kunnen werken dient deze beleving ook gevonden te worden in de werkomgeving. Zorg er dus voor dat je flexkantoor bruist. 

Tip 2: Lokale focus

Probeer met je flexkantoor in te spelen op lokale behoeftes. We zien dat momenteel veel flexwerkers er voor kiezen om relatief dichtbij de eigen woonplaats te gaan flexwerken. Probeer daarom initiatieven te ontplooien die aanspreken bij lokale ondernemers. Organiseer borrels en netwerkbijeenkomsten, en laat je gezicht zien bij ondernemersverenigingen in de buurt.

Tip 3: houdt het bij jezelf

Flexwerkers zijn een divers publiek. Daar waar de een op zoek is naar een inspirerende omgeving om nieuwe mensen te ontmoeten, is een ander juist op zoek naar een rustige werkplek om te ontsnappen aan de jengelende kinderen thuis. Iedere werkactiviteit lijkt te vragen om een andere werkomgeving, en daarnaast hebben flexwerkers nog specifieke voorkeuren qua inrichting, prijs en aanwezige faciliteiten. Deze flexwerk-verscheidenheid kun je niet eenvoudig vangen op één locatie. Probeer dat dus ook niet. Zet een omgeving op waarin je kiest voor één bepaalde vibe, en zorg ervoor dat het in ieder geval een omgeving is waarin je zelf zou willen werken. Je bent zelf immers het voornaamste uithangbord.

Tip 4: kleine spreek- en vergaderruimtes zijn een must

De behoefte naar kleinschalige spreek- en vergaderruimtes neemt toe. Zorg er dus voor dat je ook wat ruimtes hiervoor inricht wanneer je een nieuwe flexwerklocatie opzet. Bovendien, gesprekspartners die door jouw flexwerkers worden meegenomen naar jouw locatie zijn potentiële nieuwe klanten. Zorg er dus voor dat je flexwerkers genoeg mogelijkheden hebben om anderen uit te nodigen.

Tip 5: ga er niet bij staan kijken!

Er staan veel kantoren leeg in Nederland, en eigenaren proberen deze steeds vaker te herinrichten als flexwerklocatie. Een prachtig initiatief, dat veel mogelijkheden biedt. Maar tegelijkertijd is het goed te beseffen dat een ruimte met stoelen en bureau’s nog geen flexcenter maakt. Zoals terecht wordt opgemerkt zou iedere flexwerklocatie er goed aan doen om een bevlogen aanjager te hebben. Iemand die de kar wil trekken bij het levendig maken en houden van je center. Je flexcenter wordt nooit een succes als je er van een afstandje naar blijft kijken.

bron: deskbookers


« terug naar nieuwsoverzicht