Slechts 40 procent werknemers wil vaste werkplek

Slechts 40 procent werknemers wil vaste werkplek

Steeds meer organisaties gaan flexibeler werken. Toch verkiest ruim 40 procent van de ondervraagden een vaste werkplek. Dat blijkt uit de Colliers International Office Review 2014. 

Flexibiliteit

Flexibiliteit wordt nog steeds populairder. Toch zegt slechts 29 procent van de kantoormedewerkers de flexibele werkplek te willen behouden.

Werkplek

De locatie van de werkplek krijgt gemiddeld een 7.1. Bereikbaarheid wordt daarbij als belangrijkste criterium genoemd. Ouderen waarderen hun kantoorlocatie in de regel wat hoger dan jongeren. De ouderen zijn dan weer minder goed te spreken over flexibele werkplekken.

Koffie

Het onderzoek is gedaan om de wensen van de kantoormedewerkers in kaart te brengen. Klimaatbeheersing en luchtventilatie blijken heel erg belangrijk bij het personeel, maar ook de kwaliteit van de koffie op de werkplek. Van alle mogelijke aanbevelingen komt ruim een derde met de opmerking dat de kwaliteit van de koffie vaak niet voldoet.

Naast over slechte koffie klagen de respondent vooral over een te kort aan daglicht, verouderd meubilair, veel leegstand rond het kantoor en de hygiëne op toiletten.

bron: overhetnieuwewerken.nl


« terug naar nieuwsoverzicht