Thuiswerken niet ideaal?

Thuiswerken niet ideaal?

Thuiswerken is aantrekkelijk en heerlijk als je rustig stukken wilt uitwerken. Toch blijft het ook een uitdaging om de impulsen uit je privéleven te negeren. 62 procent van de thuiswerkers blijkt namelijk regelmatig tijdens het werk gestoord te worden door gezinsleden. 

En dat is niet de enige klacht, blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Regus op basis van gesprekken met meer dan 24.000 zakenmensen in meer dan negentig landen.

Slechte houding

Thuiswerken komt uit dit onderzoek van 's werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken niet al te best naar voren. Zo klaagt één op de vijf thuiswerkers over een slechte zithouding als gevolg van werken in een slecht gemeubileerd thuiskantoor. Dat kan op termijn leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder rsi. Zo’n 35 procent klaagt over gebrek aan concentratie op de thuiswerkplek.

Zwak internet

Andere klachten die lage arbeidsproductiviteit in de hand werken zijn zwakke internetverbindingen en geen toegang tot kantoorapparatuur. Zelfs de zorg voor huisdieren wordt als negatief ervaren om lekker thuis te kunnen werken.

Collega’s

Naast de uitkomsten van het onderzoek zijn er volgens Schaepman ook meldingen van thuiswerkers die zich eenzaam en afgesneden voelen van collega's. “Collega's spreken speelt ook een belangrijke rol bij het krijgen van promotie. Werknemers die vanuit huis werken worden daarbij soms overgeslagen, zelfs bij bedrijven die hun medewerkers actief aanmoedigen in ieder geval af en toe thuis te werken."

Flexplek kantoor

Werken op een Flexplek heeft vele voordelen. Er hangt een professionele sfeer en is vaak goed gefaciliteerd. Denk hierbij aan goede, arbo technisch verantwoorde, werkplekken met snel internet. 

Zoek daarom een flexibele werkplek dicht bij huis. “Werknemers willen graag profiteren van flexibele arbeidsomstandigheden. Zo kunnen zij lange reistijden voorkomen en werken wanneer het hen uitkomt. Dat leidt weer tot een betere balans tussen werk en vrije tijd."

Thuiswerken wordt steeds populairder maar naarmate meer mensen dat doen, worden ook de negatieve kanten steeds duidelijker. “Het privéleven moet worden afgestemd op de werkactiviteiten en dat is niet altijd makkelijk."


« terug naar nieuwsoverzicht