Tips voor het vinden van flexibele kantoorruimte

Tips voor het vinden van flexibele kantoorruimte

Lege kantoren genoeg, maar hoe vind je een geschikte werkplek?

Leonne van de Ven, medeoprichter van pr-bureau De Wolven, deelt haar ervaringen nadat zij met haar bedrijf na een flinke zoektocht neerstreek in een flexibele werkplek in Amsterdam. In het algemeen sluiten vraag en aanbod momenteel niet goed op elkaar aan, zegt Van de Ven.

  • "Veel lege kantoorruimten liggen buiten het centrum. Hier worden dan grote lege ruimtes aangeboden waar vaak weinig bedrijven op zoek naar zijn."
  • "Ondernemers willen juist een inspirerende omgeving, kortlopende contracten en flexibiliteit. Aangeboden werkruimtes zouden daarom beter moeten aansluiten op de wensen van de ondernemers."

Inspirerende flexplekken in leegstaande kantoorgebouwen zouden volgens haar een oplossing kunnen bieden. "Gelukkig zien we al verschillende initiatieven om ons heen die beter op de vraag van de ondernemer inspelen.

Mooie voorbeelden zijn te vinden op flexplek.nl

Bedenk vooraf goed naar wat voor een soort ruimte u op zoek bent en welke voorwaarden belangrijk zijn:

- Wilt u in een bedrijfsverzamelgebouw zitten? Buiten de stad of in het centrum?

- Bereikbaarheid en parkeergelegenheid kan meespelen in de keuze voor een kantoor.

- Hoe groot moet de ruimte minimaal en maximaal zijn? Welke faciliteiten heeft u nodig? En welke buren wilt u hebben als ondernemer?

- Past de uitstraling van het kantoor bij het bedrijf en het merk? Is dit ruw en industrieel, of juist heel netjes en klassiek?

- Onderzoek ook goed het bedrag dat u kunt betalen en hoe u de beste deal krijgt: wat is de onderhandelingsruimte?

Begin op tijd met zoeken. Denk hierbij aan flexplek.nl. Neem de tijd om verschillende kantoren te bekijken, ook om te kunnen beslissen wat u niet wil.

Laat uw netwerk via social media (vergeet LinkedIn niet!) en bijvoorbeeld een nieuwsbrief weten dat u op zoek bent. En zoek ook via social media: flexplek.nl is ook actief op bijvoorbeeld Facebook en twitter.

Zoek met andere ondernemers, niet alleen om samen de opties door te nemen, maar zodat jullie ruimtes die eventueel te groot zijn,kunnen delen


« terug naar nieuwsoverzicht