Vijf manieren om uw baas ervan te overtuigen dat u flexibel kunt werken

Vijf manieren om uw baas ervan te overtuigen dat u flexibel kunt werken

We hebben de technologie die flexibel werken mogelijk maakt, maar onze bazen moeten nog aan het idee wennen. Dat blijkt uit een wereldwijd Regus onderzoek naar nieuwe werkmethoden.

Van de 24.000 respondenten wil maar liefst 89% dat de manager meer openstaat voor flexibel werken, terwijl 85% aangeeft dat de baas meer vertrouwen moet tonen in werknemers die flexibel werken.

Maar hoe overtuigt u uw manager ervan dat uw uren buiten het kantoor niet worden besteed aan lunchen met vrienden of zappen op de bank?

Ik manage een flexibel verkoopteam van Account Directors. Mijn mensen werken waar en wanneer ze nodig zijn en ik beoordeel alleen het resultaat. Het kostte wel enige moeite om tot deze manier van werken te komen. Het draait allemaal om het opbouwen van vertrouwen – vertrouwen dat je de baas en het team op de hoogte houdt, dat je net zo productief bent als wanneer je achter je bureau zit en dat deze nieuwe werkmethode geen negatieve invloed heeft op de relatie met het bedrijf of klanten.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Hier zijn vijf tips om uw baas ervan te overtuigen dat u flexibel kunt werken:

1: Weerleg opgeworpen zorgen 

Minder uren op kantoor betekent voor u misschien een betere balans tussen werk en privé, maar voor uw baas wordt het lastiger om u in de gaten te houden. Bied een oplossing. Kan een teamlid u vertegenwoordigen tijdens ongeplande vergaderingen? Kan uw baas u op elk moment bereiken via Skype of op uw mobiele telefoon? Deelt u uw agenda met hem, zodat hij altijd weet waar u die dag bent?

2: Houd uw collega's op de hoogte

Niet alleen uw baas kan moeite hebben met flexibel werken. Als u een leidinggevende functie hebt, willen uw teamleden ook weten welke impact dit op hen heeft. Houd rekening met hun gevoelens. Hoe profiteren zij hiervan? Kunt u zorgen voor een hechter team door nieuwe technologieën te gebruiken, zoals Google Hangout of videoconferenties?

3: Test het uit

Las een proefperiode in zodat u, uw baas en uw team zich kunnen aanpassen. Dit kan een maand duren, maar ook zes maanden. Kom uw baas tegemoet en bekijk na de proefperiode hoe het is gegaan en wat in de toekomst beter kan.

4: Houd uw prestaties bij

Bepaal de manier waarop u uw baas uw prestaties gaat tonen. Verkoopdoelen kunnen eenvoudig worden nagegaan, maar voor projecten kunt u uw baas voorzien van dagelijkse of wekelijkse actielijsten of verslagen over lopende en voltooide taken. Toen de Britse bedrijvengids Yell overging op flexibel werken, ging de productiviteit in het hele bedrijf omhoog. Dit geldt waarschijnlijk ook voor uw bedrijf. Zorg dat u dit kunt aantonen.

5: Sluit compromissen

Als u flexibel wilt werken, moet u ook flexibel zijn. Dit betekent dat uw BlackBerry altijd aanstaat, belangrijke e-mails ook in het weekend worden beantwoord en u zich direct naar uw Flexplek locatie begeeft voor een urgente videoconferentie. Maak dit de nieuwe standaard en iedereen zal begrijpen dat u uw werk nog altijd serieus neemt, zelfs als u niet op kantoor bent.

bron: blog.regus.nl


« terug naar nieuwsoverzicht